Lilla Saga

Av våra två kaniner är Saga den mysigaste och mest nyfikna. De kom till oss i julas och ganska tidigt sprang hon runt i hela huset och undersökte minsta lilla vrå. Hon vill inte gärna vara i famnen men inte för att hon är rädd utan för att det finns så mycket annat spännande att göra.
 
Hon älskar att sitta i fönstret, till en början för att äta blommor (ja ni ser ju själva) men numera för att spana ut. När vi hade det varmt förra veckan så fick hon gå ut två gånger i koppel och hon älskade det. Inte kopplet då men att få springa och skutta i friska luften. Jag tror det var det hon försökte tigga om idag när hon hoppade upp till mig i soffan. 
Barnen älskar att leka med henne och de vill alltid hjälpa till att sköta dem. Jag är glad för att vi tog beslutet att skaffa kaniner och jag tror att Saga kommer att bli riktigt mysig och trevlig för hela familjen. Ungefär som en katt. 
 
Husdjur är bra, både för vuxna och barn. De ger oss glädje och vänskap, vi får något annat att bry oss om. De är så okomplicerade och kräver inte mer än lite vänlighet och omtanke. De påminner oss om att varva ner och njuta av livet.
 
 
Taggar: Husdjur, Kanin;

Jobbhelg

Fredag idag och jobbhelgen startar för mig, för många andra är det ledighet som gäller. 
Jag hade en sådan härlig dag igår med mina barn så att jag nästan känner mig manad att ta mig an dessa tre dagar. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag och en fin helg. Och så håller vi alla tummar och tår att vi får en vårfin vecka nästa vecka, eller hur? 
 
 
Taggar: fredag, jobbhelg, omvårdnadsboende, vår, äldreomsorg;

Soluppgång

På väg till jobbet fångade jag detta ögonblick, det kan inte bli en bättre start på dagen än så här. För en extremt trött morgonperson som jag är, så är det här den bästa tiden på året. När det blir ljusare och man äntligen får upp ögonen utan att storkna av trötthet. Det är nästan som när man dricker kaffe, ungefär samma effekt faktiskt.
 
Tänk om jag hade haft min systemkamera med mig istället, då hade jag kunnat stanna någonstans vid vägkanten och fotat det magiska. Finns det något vackrare än himlen? Jag tror inte det...
 
 
Taggar: soluppgång;