Strängnäs

Så här såg solnedgången ut i Strängnäs. Hur vackert är det inte??
 
Vi hade några riktigt härliga dagar i Strängnäs men jag skulle inte rekommendera campingen, åtminstone inte till barnfamiljer. Stranden var alldeles stenig så att det knappt gick att gå, lekplatsen var väldigt liten och oinspirirerande och hela campingen var byggd på en höjd med nästan inget gräs eller några träd. 
 
Däremot är staden så mysig och fin, ett absolut måste att besöka. Vi var in till något som hette strandbadet som består av tre olika badplatser av olika variationer. Jättefint och bra! Det var där mina pojkar äntligen började simma, på riktigt alltså, och så hoppade dem från hopptornet. Jag blev så himla stolt ♥
 
Ikväll ska jag gå på bio och se Mamma Mia 2. Efteråt blir det lite utgång med bästa vännen. Älskar semester, så synd att den snart är slut. 
 
Vad gör ni idag?
 
Mäktigt. 
Taggar: Camping, Solnedgång, löts camping, semester, sommar, strängnäs, sverige;

Gamla Linköping

Nu är vi hemma efter ett par dagar i Skärblacka. Vi åkte inte dit för deras fina camping utan för våra nära vänner skulle vara där och undrade om inte vi kunde göra dem sällskap. Campingen är inte att rekommendera men däremot har dem en otroligt fin badstrand som vi alla älskade. Så mycket som jag badat dem här dagarna har jag nog inte gjort på många år. 
 
En av dagarna besökte vi Gamla Linköping så här kommer en bildbomb därifrån. 
 
Torget i Gamla Linköping. 
 
Är det inte vackert? Älskar kullerstensgatorna och trähusen.
 
Postkontoret. 
 
 
 
 
 
Om ni inte redan gissat det så var det här en del av brandstationen.
 
Så fint med alla fina innergårdar som fanns i staden. 
 
 
Här låg flera söta stugor med fantastiska små trädgårdar. 
 
Här var det skönt att promenera i svalkan. 
 
 
 
 
 
Taggar: gamla linköping, historia, kullerstensgator, linköping, semester, sommar, tillbaka i tiden;

Krig och fred

På Svt Play visas nu en miniserie från 2016 som heter Krig och fred (War and peace). Jag har faktiskt missat att se den tidigare och jag har VERKLIGEN missat något. Herre gud vad bra den är!
 
Den är en BBC-dramatisering av den kända boken av Leo Tolstoj. Handlingen utspelar sig i Ryssland kring 1800-talets början då Napoleon invaderar landet. Fem familjer står i fokus och jag måste säga att skådespelarna gör ett fantastiskt jobb med sina roller. Särskilt Paul Dano (till vänster i bilden) som spelar Pierre Bezukhov. Tidigare har han gjort en del ungdomsfilmer men i den här serien är han otrolig. Jag blir så imponerad. 
 
Har ni inte sett denna så måste ni göra det! Den är såå bra!
 
Taggar: bbc, drama, krig och fred, leo tolstoj, paul dano, tv-serie, war and peace;